Здравейте , преди два дни чипосах колата алфа 156 1,9 jtd 105 kc 2000г.Колата стана много динамична, не пуши изобщо но след ремапа на 4 та и 5 та от 1500-2000 оборота при рязко подаване на газ колата претриса за около 1-2 сек и след това тресенето изчезва , при плавно подаване на газ проблеми няма , съединителят е сменен преди 18 к с чисто нов Valeo комплект (огледален ,феродов и лагер) , маховика е сменен и той от 166 2,4 ,че моят беше от фиат, преди ремапа нямаше такива проблеми , моля за съвети, в понеделник ще ходя за донастройване
Известие
Collapse
No announcement yet.
Тресе на 4 та и 5 та предавка след ремап
Collapse
X
-
Имах го проблема и аз и се реши след като смених демфера понеже след ремапа малко са му дошли в повече NM и така се получаваше и при мене на 4-та и на 5-та до 2100 оборота докато ускорявам си беше така само че тва при 2.4 жтд 136 к.с.Според мен правиш ли такива интервенций готви се и за нов съединител подсилен и нов маховиклично за мен но има колеги който са по в час по са се занимавали нека си кажат мнението и те !
-
Първоначално публикувано от alfa1452.0 Покажи съобщениеИмах го проблема и аз и се реши след като смених демфера понеже след ремапа малко са му дошли в повече NM и така се получаваше и при мене на 4-та и на 5-та до 2100 оборота докато ускорявам си беше така само че тва при 2.4 жтд 136 к.с.Според мен правиш ли такива интервенций готви се и за нов съединител подсилен и нов маховиклично за мен но има колеги който са по в час по са се занимавали нека си кажат мнението и те !
alfa romeo 156 1.9 jtd
Comment
-
Първоначално публикувано от GurgaPiti4 Покажи съобщениеЕ чак пък съединители...вие момчета колко сте ги наблъскали тия JTD-та да сменявате маховици, съединители?а и нали знаеш мн е важен и стилът на каране това е то значени вече при кой колко ще изкара !При мен беше така но има куп др неща примерно тъмпони на мотора и т.н. след ремапа нещата с тягата на мотора са различни и от там вече може да са различни нещата може и каре да е вътрешно сега просто да се е убадило след повечето напън незнам незнам според мене всичко е свързано с ремапа я тъмпон я каренце или съединителя се е видял в чудо
нека помогнат и колегите както казах
Last edited by alfa1452.0; d.m.y г., 21:56.
Comment
-
според мен колата няма проблем.Това се получава защото при подаване на газ в ниските обороти на колата съединителя се тормози така да го кажа.И след като ти е мапната колата недеи да даваш газ в тея обороти даваи газ над 2000 и няма да имаш проблеми.А и при подаване на газ вв тея 1500-2000 оборота съединителя ти заминава доста по бързо, това е моето мнение ако искаш пробваиAlfa Romeo 145 1.9jtd ex / alfa romeo 156 2.4jtd ex / fiat coupe 1.8 16v ex / alfa romeo 156 2.4 jtd ex / alfa romeo 156sw 2.4 jtd ex / alfa romeo 145 1.9jtd ex/ alfa romeo 166 2.4jtd
Comment
-
Първоначално публикувано от seik00 Покажи съобщениеспоред мен колата няма проблем.Това се получава защото при подаване на газ в ниските обороти на колата съединителя се тормози така да го кажа.И след като ти е мапната колата недеи да даваш газ в тея обороти даваи газ над 2000 и няма да имаш проблеми.А и при подаване на газ вв тея 1500-2000 оборота съединителя ти заминава доста по бързо, това е моето мнение ако искаш пробваиalfa romeo 156 1.9 jtd
Comment
-
Първоначално публикувано от haljscho Покажи съобщениеНай-вероятно омекнали пружини на маховика!156 2.4JTD 136+ PS
Comment
-
ми невиждам защо ще и даваш газ в ниските, се пак смисала на ремапа е нали да промени в положителна посока динамиката на автомобила не мисля че под 2000 ще е интересно даваи повече газ и не я оставяи под 2000.
както казва един колега : no fun under 4000rpmAlfa Romeo 145 1.9jtd ex / alfa romeo 156 2.4jtd ex / fiat coupe 1.8 16v ex / alfa romeo 156 2.4 jtd ex / alfa romeo 156sw 2.4 jtd ex / alfa romeo 145 1.9jtd ex/ alfa romeo 166 2.4jtd
Comment
-
Първоначално публикувано от seik00 Покажи съобщениеми невиждам защо ще и даваш газ в ниските, се пак смисала на ремапа е нали да промени в положителна посока динамиката на автомобила не мисля че под 2000 ще е интересно даваи повече газ и не я оставяи под 2000.
както казва един колега : no fun under 4000rpm,в понеделник ще отида малко да я намалят в ниските да видим дали ще има промяна
alfa romeo 156 1.9 jtd
Comment
-
Кеф цена няма чипа е готин а последствията водят до дълбоки джобове.... да мапвате 105 ца незнам поне 115 ка там едалавераsigpic Алфа Ромео 156 1.8 ГИ T.S 98 г.by The Cleaner (Радко шарниро избивача , човека с големия чук!!!)
Фиат Пунто 1.1 6 спид Агу Ex.
И да не забравим да сложим бяла роза върху кубчето скраб което ще остане някой ден от алфати ни ...
Ramstein - Benzin
https://www.youtube.com/watch?v=SEGLhUZRZdY
Comment
-
Абе да ти кажа ако колата ти е тръгнала добре не си пипаи настроиките, просто не даваи газ под тези 2000оборота за да си пазиш съединителя
един въпрос : турбото посредтвом буустконтролер ли го надувате ?Alfa Romeo 145 1.9jtd ex / alfa romeo 156 2.4jtd ex / fiat coupe 1.8 16v ex / alfa romeo 156 2.4 jtd ex / alfa romeo 156sw 2.4 jtd ex / alfa romeo 145 1.9jtd ex/ alfa romeo 166 2.4jtd
Comment
Comment